«

»

tra 03 2014

Printaj Objava

Video nadzor pčelinjaka

       preuzmi Pošto smo svjedoci učestalih krađa košnica na našem području u proteklih tjedan dana prilikom čega je prijavljeno više krađa košnica, ukupno 78 komada, od čega je samo pčelaru Ivi Kurtoviću članu PU “Maslačak” iz Grubišnog polja otuđeno 70 košnica, upravni odbor pčelarske udruge “Bilogora” na sjednici održanoj 02. travnja 2014. godine odlučio je poduzeti mjere i radnje sa ciljem provođenja mjera tehničke zaštite pčelinjaka članova udruge.

      Naime, upravni odbor je odlučio da će u najkraćem mogućem roku pronaći ovlaštenu tvrtku za postavljanje sustava kojima se obavlja stalni nadzor nad štićenim objektom s jednog mjesta (video nadzorni sustavi); (bilo na stacionarnim pčelinjacima ili pokretnim pčelarskim vozilima). Stalni i neprekidni nadzor provodio bi se kroz sustave video nadzora, detekcije pokreta, alarmiranja vlasnika, i praćenje kratanja otuđenog predmeta (košnica, kamion i sl).

      Prema sadašnjim saznanjima cijene takvih uređaja kreću se od 2000 kn do 3000 kn ovisno kakvu zaštitu pojedinac želi postaviti na vlastitom pčelinjaku.

     Molimo sve zainteresirane pčelare članove naše udruge koji žele postaviti navedene zaštitne uređaje na svoje pčelinjake da se jave do 30. travnja 2014. godine dopredsjedniku udruge Draženu Kovaču na br mob 098/599-387 ili tajniku udruge Krunoslavu Nemetu na br. mob 095/910-8511. Cilj je sakupiti što više zainteresiranih pčelara kako bi sa potencijalnim ponuđačem postigli što povoljniju cijenu ovisno o količini narudžbe sustava za nadzor štićenih objekata.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2296