«

»

ožu 28 2014

Printaj Objava

Pčelaru Ivi Kurtoviću ukradeno 70 košnica

          Nažalost tijekom proteklih dana dobili smo još jednu dojavu o teškoj krađi košnica. Pčelaru Ivi Kurtoviću iz Grubišnog Polja su, za sada nepoznati počinitelji, sa pčelinjaka koji je stacioniran u mjestu Dapčevački Brđani ukrali nevjerojatnih 70 pčelinjih zajednica u LR košnicama. Prema riječima nesretnog Ive otuđeno mu je 62 proizvodne zajednice i 8 nukleusa. Krađa se dogodila tijekom noći 21/22. ožujka 2014. godine, a vlasnik pretpostavlja da su lopovi jako dobro upućeni u pčelarstvo jer je na pčelinjaku ostalo tek nekoliko zajednica koje su bile uginule i prazne košnice. Šteta nastala ovim bešćutnim i nadasve drskim činom je velika i procjenjuje se na oko  83 000 kn.  Policijski službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su po dojavi vlasnika izašli na teren i izvršili očevid te su prema njihovim riječima istražne radnje u tijeku.

Nažalost vlasnik nam nije bio u mogućnosti ustupiti fotografije svojih košnica, ali je naglasio da ih je sve sam izradio pošto je po zanimanju stolar, te da su svi dijelovi košnica i te kako prepoznatljivi.

Vlasnik moli sve građane i prijatelje pčelare da ako bilo što čuju o navedenom događaju ili im netko ponudi u na prodaju veće količine pčelinjih zajednica da jave na br. tel. 098/958-1055 ili u najbližu policijsku postaju na br. 192

 

 

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2285