«

»

sij 10 2016

Printaj Objava

Cjelodnevna edukacija pčelara

imagesOvim putem obavještavamo sve članove PU”Bilogora” da ŽK Bjelovar, Savjetodavna služba – Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije (BBŽ), Hrvatska poljoprivredna agencija, Hrvatski pčelarski savez i pčelarski savez BBŽ organiziraju u subotu, 16. siječnja, u Velikoj dvorani ŽK Bjelovar u 9 sati, niz stručnih edukacija o modernom pčelarenju.

Savjetodavna služba Bjelovarsko-bilogorske županije održat će izlaganje u vezi s Nacionalnom omotnicom za pčelare, EU fondovima, tehnologijom pčelarenja, a izložiti će i cijelogodišnji program praćenja i suzbijanja varoe. Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, predstavit će zakonodavni okvir, dok će Hrvatska poljoprivredna agencija održati izlaganje o kontroli kvalitete matica. Aktualnosti u pčelarstvu predstavit će Hrvatski pčelarski savez, a predstavnice Agronomskoga fakulteta u Zagrebu održat će izlaganje za pčelare, o patvorenju voska i novostima u liječenju pčela.

U sklopu edukacije, predstavnici Bjelovarskoga sajma d. o. o. najavit će 12. Međunarodni pčelarski sajam koji se planira 6. i 7. veljače 2016. Pčelari će biti upoznati i s uvjetima Croatia osiguranja d. d., čiji će djelatnici iznijeti vlastite uvjete za osiguranje pčelinjaka i pčelinjih košnica.

Program cjelodnevne edukacije možete pogledati ovdje.

Izvor: http://www.hgk.hr/category/zk/bjelovar

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2628