«

»

ožu 16 2015

Printaj Objava

Studijsko putovanje u Istru

Upravni odbor Udruge organizira za članove udruge studijsko putovanje u Istru gdje bi posjetili  rasadnik “SKINK” sa čijim predstavnicima je dogovoreno da se za nas održi prezentacija selekcioniranog kesena te kupovina istog.

Predviđeno studijsko putovanje biti će 11.04.2015. godine (subota)

Trošak putovanja snosila bi udruga ili BBŽ, dok bi pčelari snosili troškove zajedničkog ručka koji je oko 120 kn po osobi.

Nakon posjete rasadnika u Rovinju Udruga ima u planu nastavak studijskog putovanja gdje bi posjetili Istarske pčelare iz pčelarske udruge “Poreč” te razmijenili iskustva sa naglaskom na moguće modele očuvanja krajolika.

Smatramo da je u velikom interesu svih žitelja BBŽ vraćanje kestena na naše prostore te uspostavaljanje biološke ravnoteže gdje kesten ima vrlo važnu ulogu.

Razlog za poziv na partenrstvo je zajedničko proučavanje prilagodbe selekcioniranog kestena domaćem okolišu i uvjetima koji u njemu vladaju te dolazak do neophodnih podataka za masovniju nabavku i sadnju selekcioniranog kestena.

Prvu nabavku sadnica sadnju napravili bi pčelari u vlastitom trošku te bilježili neophodne podatke koji bi bili temelj za ozbiljniji projekt pošumljavanja domaćih šuma kesetnom.

Kako bi pravovremeno organizirali putovanje i autobus molimo sve zainteresirane članove udruge da se jave najkasnije do 03. travnja 2015. godine dopredsjedniku udruge Draženu Kovaču  na br. mob. 098/959-9387 ili tajniku Krunoslavu Nemetu na br. mob 095/910-8511

 

 

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2515