«

»

srp 10 2014

Printaj Objava

Objavljen Pravilnik o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda

      U Narodnim novinama br.76/2014 objavljen je Pravilnik o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Navedeni pravilnik je objavljen 24. lipnja 2014. godine, a stupio je na snagu 01. srpnja 2014. godine.

     Pravilnikom se  propisuju se način i uvjeti prodaje za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja na tržištu prodaju vlastite poljoprivredne proizvode proizvedene na OPG-u, te način vođenja evidencije o prodaji. Svakako je potrebno naglasiti da sukladno odredbama Pravilnika svako registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dužno voditi evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda koja najmanje treba sadržavati podatke o datumu prodaje, vrsti i količini prodanih vlastitih proizvoda, prema obrascu evidencije koji je objavljen u Prilogu 1. Pravilnika.

      Isto tako Pravilnikom je određeno da je OPG dužno evidenciju o prodaji za prethodnu kalendarsku godinu čuvati najmanje jednu godinu i na traženje je dati na uvid za to zakonom ovlaštenoj osobi.

Pravilnik o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2362