«

»

pro 10 2013

Printaj Objava

Kontrola kvalitete meda u 2014. godini

Sukladno Pravilniku o potporama u pčelarstvu za 2014. godinu pčelar podnosi zahtjev za mjeru kontrole kvalitete meda do 31. prosinca 2013. godine na obrascu iz Priloga II. dio C Pravilnika na kojem navodi broj uzoraka i naziv laboratorija u kojem želi izvršiti ispitivanje kvalitete meda. Pčelar ima pravo dati na analizu do tri uzorka meda u jedan od odobrenih laboratorija s liste koja je objavljena.
Pravo na korištenje mjere iz stavka 1. ovoga članka imaju pčelari upisani u:
– Evidenciju pčelara i pčelinjaka,
– Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Pčelari svoje pravo ostvaruju na način da ispitivanje kvalitete meda obavljaju u razdoblju od 1. ožujka 2014. do 15. kolovoza 2014. godine u laboratorijima koji su zadovoljili parametre propisane od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi (objavljeno na stranicama HPS-a).

Ispitivanje jednog uzorka sufinancira se iznosom u vrijednosti od 90 posto, ali ne više od 500 kuna iznosa ispitivanja jednog uzorka navedenog na popisu laboratorija iz stavka 3. ovog članka, a preostali iznos od minimalno 10 posto vrijednosti ispitivanja jednog uzorka i PDV snosi pčelar.

Ako zbroj svih prihvatljivih zahtjeva za potporom premaši Programom predviđena novčana sredstva za ovu mjeru, proporcionalno će se smanjiti jedinični iznos sufinanciranja.

Obrasci_potpora

laboratoriji za kontrolu kvalitete meda2014

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2005