«

»

velj 08 2013

Printaj Objava

NAJAVA: HRVATSKI PČELARSKI SAVEZ U PLODOVIMA ZEMLJE I ZNANSTVENIM VIJESTIMA

IMG_7535Dana 10. veljače 2013. godine u poljoprivrednoj emisiji Plodovi zemlje, s početkom u 12.29 sati, pogledati prilog o 9. međunarodnom pčelarskom sajmu održanom prošli vikend u Gudovcu, u kojem će o stanju u hrvatskom pčelarstvu govoriti predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec, dok će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pojasniti zašto je pčelarstvo najslađi dio poljoprivrede.

Isto tako, Dubravko Lesković, koji je izlagao na posebnoj sajamskoj cjelini – inovacije u pčelarstvu, obrazložit će prednosti najnovijeg proizvoda na tržištu – Leklisko (LK) kupole košnice, koja je upravo u završnoj fazi patentiranja.

U prilogu će biti emitirane reportaže snimljene na pčelinjacima naših članova udruge , a osim prošlogodišnjeg šampiona bagremovog meda Daria Mustaća, gledateljima će se predstaviti još jedan mladi pčelar Nikola Pratnemer koji pčelari sa 126 pčelinjih zajednicasmještenih u okolici Bjelovara, a zahvaljujući Nacionalnom pčelarskom programu – planira se dalje proširivati te povećati broj košnica.

 

Prilog o 9. međunarodnom pčelarskom sajmu, koji je održan 2. i 3. veljače u Gudovcu, bit će prikazan 9. veljače i u Znanstvenim vijestima na prvom programu HTV-a u 17.15 sati.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=1245