«

»

stu 07 2017

Printaj Objava

Ažuriranje evidencije pčelara i pčelinjaka za 2018. godinu

 

Temeljem odluke Upravnog odbora HPS-a prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (godišnje dojave broja pčelinjih zajednica, prilog 3) vrši se u jesenskom razdoblju od 10. listopada do zaključno 20. studenog 2017. godine.

Svaka godišnja dojava (prilog 3) ili upis u Evidenciju (prilog 2) mora biti potpisana od strane pčelara, te upisan datum (važeći datum je isključivo u 2017. godini).

Navedeni dokumenti ostaju u arhivi udruge, a služe za ažuriranje EPP-a za 2018. godinu. Kopiju priloga 2. ili priloga 3. treba imati i sam pčelar za slučaj eventualnih kontrola ili spora.

Za točnost podatka navedenih u obrascu Godišnje dojave broja pčelinih zajednica odgovoran je sam pčelar, a za istinitost podataka jamči svojim potpisom.

Molimo pčelare da u obrasce upisuju trenutno stanje broja pčelinjih zajednica na svojim pčelinjacima (uzimljene pčelinje zajednice).

Članovi Hrvatskog pčelarskog saveza u časopisu Hrvatska pčela br. 11 primit će obrasce godišnje dojave broja pčelinjih zajednica.

Ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka provoditi će se 16.11.(četvrtak) i 17.11.(petak) od 18:00 do 20:00 sati u prostorijama Udruge na adresi Massarykova 8 u Bjelovaru.

Prilikom predaje godišnjih dojava svaki pčelar dužan je platiti 2,5 kn/košnici povjereniku za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka.

Ažuriranjem Evidencije pčelara i pčelinjaka temeljem predanih godišnjih dojava u 2018. godini pčelar ostvaruje pravo na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju pčelarskih vozila, te sva ostala prava koja proizlaze temeljem broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u tekućoj godini.

 

Cijeli tekst možete pročitati na stranici Hrvatskog pčelarskog saveza.
Obrazac godišnje prijave možete preuzeti ovdje.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2936