«

»

pro. 13 2013

Printaj Objava

Ažuriranje evidencije pčelara i pčelinjaka_Obavijest

       U 2013. godini Hrvatski pčelarski savez u suradnji sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi ustrojio je računalnu aplikaciju “Evidencija pčelara i pčelinjaka” koju ažuriraju pašni povjerenici svaki za svoje područje. Stupanjem na snagu novih zakonskih propisa evidenciju pčelara i pčelinjaka potrebno je nadopuniti sa podacima o broju žiroračuna i o pravnom statusu svakog pčelara korisnika državnih potpora.

Naime svi korisnici državnih potpora putem svojih pašnih povjerenika moraju predati broj žiroračuna (HR00__________-___________) kao i pravni status osobe (fizička osoba, pravna osoba ili obrt).

Ovim putem obavještavamo sve članove udruge i ostale pčelare koji žele koristiti državnu potporu sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provedbe posebnih mjera pomoći za sektor pčelarstva u 2014. godini prema Nacionalnom pčelarskom programu za razdoblje od 2014. do 2016. godine da svoje podatke dostave pašnom povjereniku pčelarske udruge “Bilogora” Saši Ružičiću. Podaci se mogu predati svake srijede od 18:00 sati u prostorijama udruge.

Upozoravamo da svi oni koji ne predaju navedene podatke neće moći koristiti državne potpore sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provedbe posebnih mjera pomoći za sektor pčelarstva u 2014. godini prema Nacionalnom pčelarskom programu za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

U nastavku posta prenosimo objašnjenje HPS-a u cijelosti:

OBJAŠNJENJE O RAZLOGU UVOĐENJA NOVIH POLJA U EVIDENCIJU

 

Prilikom ažuriranja podataka za 2014. godinu u web aplikaciju dodani su novi podaci koje do sada nismo trebali, a od sada su obavezni i bez njih povjerenici neće moći ažurirati Evidenciju:

  • IBAN (žiro-račun),
  • datum rođenja,
  • MBO (matični broj obrta),
  • poštanski broj.

Navedene podatke morali smo uvrstiti na isključivo traženje od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Oni su obavezni za sve pčelare, bez obzira hoće li pčelar koristiti potpore i lijekove ili ne. Bez tih podataka ažuriranje neće biti potpuno i pčelar gubi pravo na sve vrste potpora u 2014. godini, a to uključuje i potpore za lijek pčelara hobista

Izvadak iz zakona:

(3) Agencija za plaćanja upisuje sve podnositelje zahtjeva za mjere iz članka 3. ovoga Pravilnika u Registar korisnika mjera tržišne potpore (u daljnjem tekstu: Registar), i to: 

 

Članak 3.

Mjere koje se provode tijekom odvijanja/važenja Programa su:

1. kontrola i suzbijanje varooze;

2. kontrola kvalitete meda;

3. obnavljanje pčelinjeg fonda;

4. racionalizacija troškova selećeg pčelarenja;

5. tehnička pomoć pčelarima;

6. primijenjena istraživanja u pčelarstvu.

Ovakvim načinom upisa podataka izbjegli smo pojedinačno popunjavanje Obrasca za upis u registar za svakog pčelara i slanje istih u Agenciju za plaćanja.

Zakone možete vidjeti na sljedećim poveznicama:

Obrazac možete skinuti na linku ispod

Obrazac upis u registar klijenata_nacrt 11_11_2013 (1)

 

 

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=2014