ruj 01 2013

Krađa košnica u Koški

koška košniceDrska krađa košnica opet se dogodila ovaj put u mjestu Koška kod Našica. Naime za sada nepoznati počinitelji ukrali su pčelaru  Tomi Andraševiću ukupno 21 LR košnicu. Košnice su ukradene 29. na 30. kolovoza 2013. godine, a obojane su u žuto zelenu boju. Vlasnik moli ako netko negdje vidi ili primijeti takve košnice na mu se javi na broj mob. 091/168-1204 ili na broj 192 u najbližu policijsku postaju.

Očigledno da su lopine uvidjele kako se krađom i preprodajom pčelinjih zajednica može zaraditi. Krađe su sve učestalije. Samo ove godine na području odgovornosti naše udruge dogodile su se tri krađe prilikom čega je ukradeno 10 košnica. Svi ovi događaji koji su se desili u proteklom razdoblju navode nas na zaključak da moramo ozbiljno razmisliti o načinima kako zaštiti svoju imovinu.  Na tržištu se nude razne mogućnosti tehničkih mjera zaštie za koje nam je teško odvojiti par tisuća kuna, ali kada se dogodi ovakav lopovluk čovjek shvati da zaštita ipak nije skupa.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=1781