«

»

svi 31 2013

Printaj Objava

Pčelari podržali humanitarnu akciju

      DSCF8315 Kako smo već ranije najavili pčelari pčelarske udruge “Bilogora” iz Bjelovara sudjelovali su u obilježavanju 31. svibnja “Svjetskog dana nepušenja”.

         Naime, u organizaciji Županijske lige protiv raka, Kluba laringektomiranih osoba Bjelovar, Pčelarske udruge „Bilogora“ Bjelovar, Zavoda za javno zdravstvo BBŽ i Jedinice samostalne djelatnosti otorinolaringologije Opće bolnice Bjelovar na gradskoj tržnicu u Bjelovaru provedena je humanitarna akcija s ciljem promoviranja zdravog načina života, nepušenja, te prikupljanja novčanih sredstava prilozima građana kako bi se pomoglo članovima Kluba laringektomiranih osoba prilikom odlaska na rehabilitaciju disanja, govora, gutanja i plivanja u rehabilitacijski centar u Crikvenici.

Tijekom promoviranja Svjetskog dana nepušenja pčelari pčelarske udruge “Bilogora” donirali su ukupno 61 teglicu meda. Donirani med je “planuo” u svega dva sata, a od prodaje prikupljeno je 1920 kn. Po završetku akcije predsjednik pčelarske udruge “Bilogora” Milan Jantolek službeno je predao prikupljena novčana sredstva predsjedniku Kluba laringektomiranih osoba prof. Marku Opačiću.

DSCF8317Predsjednik pčelarske udruge Milan Jantolek u par riječi se zahvalio svim pčelarima na doniranom medu, te izrazio zadovoljstvo što su pčelari bili pozvani na sudjelovanje u navedenoj humanitarnoj akciji. Nadalje je naglasio kako su pčelari bili uvijek spremni pomoći te se stavio na raspolaganje i za ubuduće.

              Predsjednik Kluba laringektomiranih osoba prof. Marko Opačić također je u par riječi izrazio zahvalnost pčelarima na donaciji svojih proizvoda i građanima koji su kupnjom pčelinjih proizvoda potpomogli akciju. Na kraju je naglasio kako su pčelinji proizvodi neophodni u današnjoj obiteljskoj prehrani zbog povoljnog utjecaja na zdravlje i jačanje imuniteta ljudskog organizma.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=1699