«

»

pro 12 2018

Printaj Objava

Poziv na “Okrugli stol” u Rakitje

Poštovane pčelarice i pčelari, poštovani branitelji,

uvaženi sugrađani i gosti, dragi prijatelji

 

Čast nam je pozvati Vas na druženje i sudjelovanje u raspravi uz „Okrugli stol“ na temu „Stavljanje pčelinjih proizvoda na tržište“, koje će se održati u subotu 15. prosinca 2018. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 14 sati.

 

„Okrugli stol“ i druženje organizira Udruga Tigar 90/91 Rakitje i Savez pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ”, a u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi” Rakitje želeći dati doprinos i potaknuti ne samo naše pčelare branitelje nego i sve druge pčelare i sudionike u lancu od proizvođača do kupca pčelinjih proizvoda da imaju više povjerenja jedni u druge.

Danas više nije dovoljno voditi se samo po načelu dobre pčelarske prakse nego je potrebno učiniti dodatni napor kako bi mogli našim potrošačima jamčiti tradicionalnu hrvatsku kvalitetu pčelinjih proizvoda što podrazumijeva odlučniju borbu protiv patvorina, a za to nam je potrebna kontinuirana promocija pčelinjih proizvoda i edukacija kako potrošača tako i pčelara.

 

–       Prvi dio ovog našeg druženja otvoriti ćemo uvodnim predavanjem -O pčelinjim proizvodima na tržištu- doktora Daria Lasića voditelja laboratorija za kemijske analize hrane u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, o najčešćim problemima s medom (patvorine, kvaliteta, deklariranje i analize), nakon rasprave napravit ćemo kratku stanku i nastaviti istim tempom.

–       Drugi dio rasprave oko našeg „Okruglog stola“ početi ćemo izlaganjem predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza gospodina Željka Vrbosa koji će nam predstaviti nacionalnu staklenku za med kao još jedan iskorak u zaštiti potrošača od patvorina.

 

I na kraju po završetku rasprava i službenog dijela ovog našeg druženja nije kraj, nego tek počinje pravo druženje uz prigodni domjenak u predblagdanskom ozračju adventa.

 

Za sve daljnje informacije stojimo Vam na raspolaganju i ujedno Vas molimo, pozovite sve zainteresirane na ovo druženje i proslijedite onima za koje mislite da će ih zanimati.

Ulaz je slobodan.

 

Uz pozdrav,

Za Hrvatsku kao Tigar – Medno!                                                     Za organizatora

Željko Vukić, dipl.ing.

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=3199