«

»

tra 07 2013

Printaj Objava

Krađa 3 košnice

CAM00356

             Dana 07. travnja  naš predsjednik udruge Milan Jantolek obilazeći svoj pčelinjak u Malom Trojstvu pored Bjelovara utvrdio je kako mu nedostaje 3 LR košnice na pčelinjaku. Košnice su otuđili za sada nepoznati počinitelji u vremenskom razdoblju između 05. i 07. travnja.  Na mjesto događaja po dojavi izašli su djelatnici policijske uprave Bjelovarsko – bilogorske koji su napravili očevid, te izuzeli tragove krađe pronađene na terenu. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3500 kuna.

            Prema riječima Milana Jantoleka kradljivci su pregledali više košnica te izabrali tri najjače razvijene pčelinje zajednice što ga navodi na zaključak da su kradljivci, nažalost, naši “kolege” pčelari. Prema tragovima na pčelinjaku vidljivo je da je u krađi sudjelovalo najmanje dvije osobe, a moguće je da ih je bilo i više.

Molimo sve pčelare i ostale osobe koji prate događanja na našoj web stranici da ukoliko nešto saznaju ili imaju bilo kakovu informaciju o mogućim počiniteljima da nam jave na br. tel udruge 099/4205880 ili na mail udruge pu-bilogora@net.hr

Trajni link do ovog članka: http://www.pcelarska-udruga-bilogora.hr/?p=1507